Ugnsbakad zucchini med kantareller

För att fira första oktober tänkte jag försöka mig på ett säsongsenligt recept. Jag blev riktigt nöjd med resultatet! Detta var första gången jag testade att ha zucchini i ugn istället för att steka den, och jag måste säga att jag har nu en nyfunnen kärlek för denna näringsrika grönsak. Till detta hade jag råris och limedressing. (Bara för att jag verkligen älskar lime, som man märker om man läser mina andra recept...)
 
 
Ugnsbakad zucchini med kantareller 
(1 portion)
1 Zucchini
4 Vitlöksklyftor
Färsk timjan
Agavesirap
Olivolja
Kantareller (Antal efter behag och storlek på zucchini)
 
Sätt på ugnen på 200 grader. Skär upp zucchinin i cm-tjocka skivor och lägg på en ugnsplåt. Häll över lite olivolja, ca 3 stycken pressade vitlöksklyftor och så mycket timjan som du föredrar. Ställ in i ugnen och låt vara i ca 30-40 minuter. 
 
Stek kantarellerna tillsammans med lite olivolja och en hackad vitlöksklyfta och salta lätt med örtsalt. Strö sedan svamparna över zuchinniplattorna som på bilden nedan. Tillsätt extra timjan och söta med lite agavesirap. 
 
 
 
Limedressing
Soygurt
Agavesirap
1 lime
 
Häll upp ca 20 g soygurt i en skål. Tillsätt agavesirap, mängd beroende på hur söt du vill ha dressingen, ca 1/4 dl limejuice och lite rivet limeskal. 
 
Häll dressingen över zucchiniplattorna och riset/vad du väljer att ha till.
Smaklig måltid!
 
 
Emma
 
(Zucchiniplattor inspirerade av Green Kitchen Stories)