Havre och dadelbollar

Nu har jag experimenterat fram ett recept på havre och dadelbollar som påminner väldigt mycket i smaken om helt vanliga chokladbollar. Jag tackar dadlar som lätt ersätter både socker och smör i smak och konsistens. Raw, veganskt & good for ya. 
 
Havre och dadelbollar
(Ca 10 st)
1 & 1/2 dl havregryn
15 dadlar
1 tsk vaniljpulver
2 msk kokosolja
1 msk vatten
5 msk kakao
 
Mixa alla ingredienser i en mixer tills det blir en jämn smet. Om du hellre vill ha havregrynen hela kan du tillsätta dem efter att du har mixat ihop övriga ingredienser och blanda i dem med händerna. Rulla ihop smeten till små bollar och täck i kokosflingor. Ställ in bollarna i frysen och bevara dem där (de är godast att äta direkt ifrån frysen utan att tinas något). Klart!
 
 
 
Emrielle
#1 - - Sara:

Ser jätte gott ut! Jag älskar raw choklad bollar :)

Svar: Mmm det är inget fel med dem minsann!
Emrielle

#2 - - Sara:

Ser jätte gott ut! Jag älskar raw choklad bollar :)

#3 - - girltyping.blogg.se:

Jättefin bild och ser supergott ut :)

Svar: Tack! =)
Emrielle