Raw lemon cheesecake

De senaste dagarna har jag suttit och kollat igenom bilderna ifrån Sevilla. Det var verkligen citronträd ÖVERALLT där, vilket gjorde mig supersugen på att göra en raw, vegansk cheesecake på citron. Jag älskar kombinationen av sött och syrligt, det är så himla gott. So, here goes! 
 
 
Raw lemon cheesecake
 
Botten
100 g pekannötter
100 g mandlar
15 dadlar
 
Mixa nötterna först tills de blir till små smulor. Lägg i dadlarna och mixa allt tills det blir som en deg. Om du vill ha degen kladdigare kan du addera några extra dadlar, eller lite agavesirap. Tryck ner degen i en springform och fördela den så att det blir en jämn yta som täcker hela botten.
 
Fyllning
500 g blötlagda cashewnötter 
1 dl vatten
5 frysta bananer
3-4 msk agavesirap
2 tsk vaniljpulver
50 ml citronsaft
2-3 citronklyftor
 
Blötlägg cashewnötterna i minst två timmar. Mixa tillsammans med vattnet tills konsistensen blir som grädde. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills det blir en jämn smet. Tillsätt mer citron eller mer agavesirap beroende på om du vill ha det sötare eller syrligare. Häll ner smeten på bottendegen och smeta ut så att ytan blir jämn. Ställ in i frysen och låt stå tills den är genomfryst. Done! Jag dekorerade min med citron och kokoschips. 
 
 
 
....and all that I can see, is just another lemon tree...
 
 
 
No joke. They were everywhere.
 
 
 
Emrielle