Bakat, Vegan Rawfood, Vegan, ingefärskaka

Ingefärskaka

Igår var jag sugen på något sött och ingefärigt, så jag hittade på en raw-food inspirerad ingefärskaka! Helt vegansk och glutenfri och nästan helt raw, med undantag av kokosmjölken.
 
Botten
8 dadlar
1 dl valnötter
1/4 dl pistagenötter
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kokossocker
1 tsk malen ingefära
 
Mixa samman ingredienserna så att de blir till en lite smulig bottensmet. Häll ned i en bakplåtspappers-klädd form och låt stelna i frysen en liten stund.
 
Topping
1/2 dl kokosmjölk
1/2 dl mandelsplitter
3 msk kokosolja
3 tsk malen ingefära
2 tsk vaniljpulver
2 tsk kokossocker
1 tsk agavesirap
 
Smält kokosoljan och mixa sedan ihop alla ingredienser tills det blir en smet. Häll denna över botten och låt stelna i frysen i upp mot en timma. Dekorera med pistagenötter & riven ingefära.
 
Enjoy!
 
#1 - - Sabina:

Fin blogg! Tror jag ska ta och testa detta recept, verkar mumsigt :)

Svar: Tack, kul att höra! :)
Emrielle

#2 - - MATILDA:

Vad gott! :)

Svar: Ja, mycket spännande smaker med rawfood! :)
Emrielle