Gröna VS Gula bananer

Stötte just på den här artikeln: The Best Time To Eat a Banana, som hävdar att bananer är mer hälsosamma när de är gula med mörka fläckar på... dvs när jag tycker som sämst om dem. Typiskt! Jag gillar bananerna när de är nästan gröna, tycker att de är mycket godare då och har en bättre konsistens. 
 
Artiklen säger iallafall att bananen förändras när den gulnar och får t.ex. mer antioxidanter och cancer-motverkande ämnen, samt stärker immunförsvaret mer effektivt. Hurpass pålitligt detta påstående är vet jag inte, men intressant ändå. Är man som jag mest förtjust i de gröna bananerna är ett tips att frysa in de som är/råkar bli gula och prickiga. De fungerar jättebra att göra nicecream av eller ha i smoothies.
 
Vilken föredrar du?
 
#1 - - Ida:

Föredrar 4/5. :)

#2 - - Hanna Klasson:

Skulle säga 4-5, då är de som bäst. Fortfarande rätt hårda i konsistensen och perfekt smak. Hatar när bananer är mosiga.

Svar: Håller med dig helt! Gröna bananer ftw!
Emrielle