Tofu och banan stekt i curry

Detta är en utav mina favoriträtter, som min mormor lärde mig. Det kan verka som en lite konstig kombination kanske, men det är fantastiskt gott! och väldigt enkelt. 
 
Tofu och banan stekt i curry
(2 portioner)
2 bananer
1 paket naturell tofu (270 g)
Matolja
1 tärning grönsaksbuljong/svambuljong
Curry
 
 
Skär upp tofun i tärningar, bananerna gör du till "bananpengar" som man säger på förskolan. Stek i valfri matolja, kokosolja är föredraget, på medelhög värme i ca 10-15 minuter. Smula på grönsaksbuljongen/svampbuljonen, vilket du föredrar mest. Själv är jag en sucker för svampbuljong, men grönsaksbuljong fungerar lika bra. Sedan spär du helt enkelt på så mycket curry du vill. För mig innebär det typ 1 dl. Nääää, inte riktigt, men ändå massor. Omnomnom!
 
Jag hade lite ruccola, champinjoner och pumpakärnor till. Valfri sallad fungerar!
 
Emrielle