Raw mint & chokladbakelse

Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla dessa godingar. Bakelse? Kaka? Godis? Hursomhelst, jag älskar kombinationen av mint och choklad! Därför bestämde jag mig för att testa en rawfood-variant av den härliga mixen. Resultatet blev super. Varsågoda! 
 
(Scroll down for the recipe in English!)
 
 
 
 
Raw mint & chokladbakelse
 
Basen
4 dl cashewnötter
2 dl vatten
1 dl färska myntablad
1 tsk chlorella pulver
2-4 msk agavesirap 
2 msk kokosolja
2 tsk vaniljpulver
 
Blötlägg cashewnötterna i 4-6 timmar. Mixa dem sedan i en blender tillsammans med vattnet tills det blir krämigt. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en jämn, fin smet. Häll ned smeten i en rektangulär springform (24x24). Jag har bara en rund hemma för tillfället, det fungerar också, men är inte att föredra eftersom man får skära bort kanterna.
 
(Chlorellan, en slags alg, är vad som ger bakelsen sin fina, gröna färg. Det är en utav naturens mest näringsrika växt, fullpackad med proteiner, vitaminer, mineraler och fettsyror. Det har dock en ganska speciell smak för den ovane; vissa älskar det och vissa tycker inte om det alls. Jag tycker att det är gott, men inte i för stor dos, så överskrid inte en tesked. Om man inte är förtjust i chlorella alls så tror jag att det går bra att ersätta den med lite spenat eller en halv avokado för att få bakelsen grön och god. Testa gärna och berätta för mig! Algen finns att köpa i vissa matbutiker, annars går den att beställa här)
 
Glasyren
2 dl kokosolja
2 msk agavesirap
2 msk kokossocker
4 msk kakao
 
Smält kokosoljan på låg värme och mixa sedan alla ingredienser i en blender. Häll glasyren över mintsmeten. Lägg direkt på några raw cacao nibs så att de hinner sjunka ner lite i glasyren; den stelnar nämligen väldigt fort. Ställ in kakan i frysen och låt den stå i några timmar tills den är helt stelnad. När kakan är hård tar du ut den och låter den tinas tillräckligt mycket för att du ska kunna skära upp den i små, rektangulära bitar. Dekorera med några färska myntablad.
 
Nära dig själv med dessa smakfyllda, välgörande små godbitar!
 
 
Emrielle
 

 
IN ENGLISH
 
Raw mint & chocolate pastry
Base
4 cups of cashews
2 cups of water
1 cup of fresh mint leaves
1 teaspoon of chlorella powder
2-4 tbsp of agave syrup
2 tbsp of coconut oil
2 tsp of vanilla powder
 
Soak the cashew nuts for 4-6 hours. Mix them in a blender with the water until it becomes creamy. Add the remaining ingredients and mix into a smooth, fine batter. Pour the batter into a rectangular springform pan (24x24). I only have a round one at home at the moment, it works too, but is not preferable because you have to cut off the edges.
 
(Chlorellan, a kind of alga, is what gives the cake its nice green color. It is one of nature's most nutritious plant, packed with protein, vitamins, minerals and fatty acids. However, it has a rather special flavor to the unaccustomed; some love it and some don't like it at all. I think it's tasty, but not when you add too much, so do not exceed a teaspoon. If you are not fond of chlorella at all, I think it would work to replace it with some spinach or half an avocado to make the cake green and tasty. Please try it and tell me!)
 
The glaze
2 cups of coconut oil
2 tablespoons of agave syrup
2 tablespoons of coconut sugar
4 tbsp of cocoa powder
 
Melt the coconut oil over low heat and then mix all ingredients in a blender. Pour the glaze over the cake, then immedietly sprinkle some raw cacao nibs on it. Put the cake in the freezer and let it freeze for a few hours until it is completely solidified. When the cake has hardened, take it out from the freezer and let it thaw until you are able to cut it into small, rectangular pieces. Garnish with a few fresh mint leaves.
 
Nourish yourself with these flavor-filled, healthy little tidbits!
#1 - - Estelle:

men du skojar vad gott!! måste testa :)

Svar: Ja, gör det! De blev lyckade ^^ min pojkvän åt upp typ 90 % av dem på en gång :P gott tecken tänker jag.
Emrielle