Bakat, Vegan Vegan, jul, julgodis, knäck

Kokosknäck

Nu har jag äntligen kommit igång och börjat göra lite veganskt julgodis! Dessa små rackare är väldigt goda och lätta att göra. Det kommer att bli en repris på dem till julafton kan jag lova... 
 
Kokosknäck 
2 dl havregrädde
1 dl agavesirap
1 dl kokossocker
1 krm salt
1/2 dl rivna kokosflingor
 
Koka alla ingredienser, förutom kokosflingorna, i en kastrull på låg värme tills smeten klarar av kulprovet. Rör om ofta så att smeten inte bränns fast i kastrullen. Stek kokosflingorna torrt i en stekpanna tills de blir krispiga och får en lätt, gyllenbrun färg. När smeten är klar blandar du ner kokosflingorna i den. Häll ner smeten i knäckformer/ischokladsformer/liknande och låt stelna. 
 
 
Emrielle
 

IN ENGLISH
 
Coconut crack
2 cups of oat cream
1 cup of agave syrup
1 cup of coconut sugar
1 pinch of salt
1/2 cup coconut flakes  
 
Boil all ingredients, except the coconut flakes, in a saucepan over low heat until the mixture can form a small ball in a glass of water. Stir frequently so that the mixture does not burn onto the pan. Fry the coconut flakes dry in a skillet until they are crispy and has a light, golden brown color . When the batter is ready, add the coconut flakes. Pour the batter into small forms and let it harden before serving.
#1 - - Sandra:

Ja tror jag dog. Va gott!

Svar: Mmm jättegott ^^
Emrielle

#2 - - hjjonsson.blogg.se:

Låter gott!

Svar: Blev himla bra faktiskt :)
Emrielle

#3 - - Mikaela:

Åh så gott :D

Svar: Japps super blev dem :)
Emrielle