Hälsa Katemoss, Motivation, Träning

Ett sätt att se på motivation

Överallt idag kan man läsa om motivation. Människor kämpar för att bli motiverade, de letartips och idéer för hur de ska föda eller hålla uppe motivationen. Jag är en av dem. Särskilt nu i höstmörkret kommer jag på mig själv med att sitta och leta efter motiverande bilder eller texter på internet. Ett problem som slog mig med detta är att den motivation man matar sig med, inte är ens egen. 
 
Låt mig förklara. Säg att du söker efter hur man får motivation för träning, då får du med stor sannolikhet upp sådana här typer av bilder:
 
Detta kan bli väldigt vilseledande. För det första kanske inte ditt mål med träningen är att bli smal, åtminstone inte ditt huvudsiktliga mål. 
 
Det är här det kan vara bra att tänka till innan du hjärntvättar dig själv med bilder på superskinny girls/supermuscular dudes, med "SUCK IT UP" -liknande texter. Vad är egentligen dina ambitioner med träningen? Vill du bli mer hälsosam, gå ner i vikt, bli starkare, få en snyggare kropp, känna dig piggare och friskare, eller tränar du bara för att du tänker att du måste? 
 
Vi blir matade med information om vad vi ska tycka om och vilja ha, vad som är bra för oss och vad vi bör begära. Det rör sig om allt från att vi ska vilja vara smala och snygga, till att ha mycket pengar, en viss typ av romantisk relation (ofta såsom den är i romantiska filmer t.ex.) en viss typ av karriär, osv.osv.
 
Fundera på vad du vill egentligen, så kommer du att ha lättare att hitta motivation. Ibland kan svaret vara att se på exempelvis träningen på ett annat sätt, men ibland kan det helt enkelt vara att du inte bör syssla med den typen av träning du sysslar med. Ex: Alla talar om hur underbart det är att ta en joggingtur i skogen. Du försöker gång på gång, men har lika svårt att ta dig ut varje gång. Du fortsätter ändå att försöka, kanske inte så ofta eller länge som du önskar du orkade, men du har ju hört av så många hur underbart det är. Varför lyckas du då inte motivera dig? Kanske för att din kropp, ditt undermedvetna har förstått att jogging inte är något för dig. Men du vill inte lyssna på kroppen, du vill lyssna på media. 
 
Jag hoppas att detta inte upplevs som omotiverande, jag vill bara väcka en liten tankeställare. Kanske är det inte motivationen det är fel på, utan aktiviteten! It may not be you, it may be it. 
 
Find what you love!
Ejie