Bakat, Rawfood, Vegan Gojibär, Rawbollar, Rawchoklad, Rawchokladgodis, Rawfood

Raw julgodis, Mozartkulor

Idag gjorde jag Mozartkulor á la rawfood, passande nu till julen! Helt veganska, gluten- och laktosfria förstås.
 
Mandelmassa:
3 dl mandelmjöl
2 msk agavesirap
1,5 msk kokosolja
En nypa vaniljpulver

Chokladsmet:
2 msk smält kokosolja
1 msk rå kakao
2 tsk agavesirap
en nypa vaniljpulver

Först gör du mandelmassan genom att blanda samman ingredienserna till denna. Rulla sedan bollar av massan (ca 10 st) och låt stå i frysen en kort stund, ca 5 minuter. Blanda sedan ihop ingredienserna till chokladsmeten och häll den över bollarna. Dekorera dem sedan genom att hälla valfritt strössel över, jag valde att ha gojibär och raw kakaobitar. 

 

Ps: Ett tips är att göra dessa i någon slags form/former, eftersom chokladen inte lägger sig som ett tjockt lager på bollarna annars, utan gärna sjunker in lite i dem. 

Merry green christmas!

#1 - - Johanna - enklaknep:

God Jul, hoppas att du får en fantastik dag!

Svar: Tack detsamma :)
Emma-Josefin